Samen van de zon profiteren  Volg ons op facebook  Ik doe mee!

Zonnedaken

Onze coöperatie heeft de volgende zonnedaken. Bij elk van de zonnedaken zijn de postcodes van de postcoderoos opgenomen waar de leden hun adres dienen te hebben.

Gerealiseerde daken (d.d. november 2018)

In augustus waren er voor deze daken reeds voldoende leden om de verwachte stroomproductie aan toe te delen (wettelijk vereiste RVT). Alle daken produceren inmiddels stroom waardoor we samen van de Regeling Verlaagd Tarief profiteren.

spandoek
zonnedak Erve meenderinkboer
Erve Meenderinkboer

113.280 Wp vermogen

Details
zonnedak Tonny Jonker
Tonny Jonker

107.200 Wp vermogen

Details
zonnedak mts Pelle-Rupert
mts. Pelle-Rupert

76.380 Wp vermogen

Details

Nog te realiseren daken

Met Katier Pluimvee is een overeenkomst gesloten voor het vestigen van een recht van opstal voor het aan de coöperatie beschikbaar stellen van maar liefst 5 daken aan de Rapperdsweg in Ambt Delden voor de plaatsing van zonnepanelen. Beleggen van de daken vindt plaats zodra er voldoende nieuwe leden zijn die met elkaar de hoeveelheid stroom verbruiken die op dit dak kan worden geproduceerd. We zijn ook afhankelijk van het realiseren door Enexis van van de door onze coöperatie bestelde nieuwe aansluiting. In hun planning zal dit dak naar verwachting vanaf mei 2019 stroom aan het net kunnen leveren.

Na deze daken gaan we 1.162 grote panelen plaasen op het dak van Permess Multistiq International aan de Enterseweg 7 in Goor.

Luchtfoto%20schuin%20uitsnedeKatier Pluimvee
Meedoen is beter dan alleen meepraten

Op de daken van het pluimveehouderijbedrijf van Niels en Marlous Katier worden in totaal 883 panelen van elk 335 Wp gelegd door de coöperatie. Niels vindt het belangrijk om bij te dragen aan de doelstelling van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn en te werken aan verbetering van het milieu. Maatschappelijk ondernemen is een ambitie van hun bedrijf. Dit project past uitstekend daarbij.

Niels: “Het initiatief van de Coöperatie Hof van Twente op Rozen is een mooi concept, iedereen wordt er beter van."