Samen van de zon profiteren  Volg ons op facebook  Ik doe mee!

Zonnedaken

Onze coöperatie heeft de volgende zonnedaken. Bij elk van de zonnedaken zijn de postcodes van de postcoderoos opgenomen waar de leden hun adres dienen te hebben.

Gerealiseerde daken (d.d. november 2018)

In augustus waren er voor deze daken reeds voldoende leden om de verwachte stroomproductie aan toe te delen (wettelijk vereiste RVT). Alle daken produceren inmiddels stroom waardoor we samen van de Regeling Verlaagd Tarief profiteren.

spandoek
zonnedak Erve meenderinkboer
Erve Meenderinkboer

113.280 Wp vermogen

Details
zonnedak Tonny Jonker
Tonny Jonker

107.200 Wp vermogen

Details
zonnedak mts Pelle-Rupert
mts. Pelle-Rupert

101.580 Wp vermogen

Details

Nog te realiseren daken

Met PermessMultistiq International aan de Enterseweg 7 in Goor is een overeenkomst gesloten voor het vestigen van een recht van opstal voor de plaatsing van vooralsnog bijna 1.000 zonnepanelen. We hebben de investeringsbeslissing inmiddels genomen, omdat er inmiddels circa 60 leden zijn die via hun aandeel in de coöperatie hier stroom met gebruik van de Regeling verlaagd tarief gaan produceren. Plaatsing van de panelen vindt hopelijk nog voor de zomervakantie plaats. Het dak heeft nog ruimte voor circa 20 extra leden. Wie zich snel aanmeldt, kan snel profiteren van de 4 cent korting per kWh.

 PM

Het is jammer als bedrijfsdaken niet benut worden

Permess MultiSTiQ Netherlands is een internationale leverancier van diverse Textiel doeken. Het is een volledig gemoderniseerde productieorganisatie die vrijwel elke technologie in huis heeft voor het behandelen en bedekken van diverse substraten zoals textiel, papier en folie. Directeuren Mark de Beurs en Evert Jan Berenpas stellen het dak graag ter beschikking aan onze coöperatie. Zij vinden het jammer dat veel dergelijke grote daken nog niet benut worden voor zonenergie. Investeren in panelen laten zij graag aan Hof van Twente op Rozen over. De dakvergoeding, en in hun geval daar boven op de aanzienlijke besparing op de variabele leveringskosten, is mooi meegenomen.