Samen van de zon profiteren  Volg ons op facebook  Ik doe mee!

Partners van de coöperatie

Een postcoderooscoöperatie opzetten vergt veel kennis en de inzet van veel spelers. Onderstaande lijst beoogt hier een indruk van te geven.

Financiers

Provincieoverijssel Heel belangrijk voor de opstart van onze coöperatie is de subsidie voor Lokale Energie Initiatieven (LEI) van de provincie Overijssel. Deze subsidie verschaft ons werkkapitaal om alle volgende stappen te regelen.
Bng De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) heeft de ambitie om financier van het Nationaal Energieakkoord te zijn. Met haar lening financiert ze 80% van de door de coöperatie te plegen investeringen.
Gemeentehvt Dankzij garantstelling van de gemeente Hof op deze lening kan de rente laag blijven, waardoor de leden van de coöperatie optimaal kunnen profiteren en energiegelden zo veel mogelijk lokaal blijven.

Energiebedrijf

Omenergie De elektriciteit die de coöperatie produceert moet verkocht worden. Daarvoor heeft de coöperatie overeenkomsten gesloten met om | nieuwe energie. Dat is het coöperatieve energiebedrijf waar wij samen met 35 andere lokale coöperaties lid en eigenaar van zijn. Met om hebben wij ook vergaande samenwerkingsafspraken, waardoor leden die klant van om worden extra voordelen genieten.

Materiaal

Natec De coöperatie bestelt zelf het benodigde materiaal rechtstreeks bij deze groothandel in zonnepanelen en led.
Canadiansolar De zonnepanelen van Canadian Solar behoren tot de top van de markt, terwijl de kostprijs vanwege schaalvoordelen zeer laag is.
Goodwe De omvormers van Goodwe zijn ontwikkeld in Duitsland en worden geproduceerd in China. Bij het Duitse toonaangevende Photon is de Goodwe omvormer getest en heeft daar een dubbele A-Rating gekregen, wat betekent dat deze omvormer in de top 10 staat uit een test van meer dan 150 omvormers.
Solarstell KWWS is als metaalbedrijf de ontwikkelaar en producent van de SOLARSTELL® montagesystemen voor zonnepanelen. Alles wordt in Nederland geproduceerd, waar mogelijk door te werken met mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt.

Installateurs

Suncatch (Goor), Semmekrot (Hengevelde), Solar Services Hof van Twente (Markelo) en Ten Dam (Delden) zijn de installatiebedrijven waarmee de coöperatie een koepelovereenkomst heeft gesloten betreffende kwaliteit en prijs van installatiewerkzaamheden.
Suncatch Semmekrot Solarservices Tendam

Overig

Waanders Nils Waanders uit Goor heeft ons logo en website ontworpen.
Drkmedia Kevin de Koning van DRK media heeft het animatiefilmpje op onze website gemaakt.
Notarisbracht De oprichtingsakte van onze coöperatie is gepasseerd bij Notaris Bracht, evenals de aktes waarbij het opstalrecht bij de dakeigenaren wordt gevestigd
Belastingdienst De Belastingdienst, Landelijk milieubelastingenteam Arnhem, geeft de beschikkingen af aan onze coöperatie op basis waarvan energiebedrijven de energiebelasting kunnen terugvragen en kunnen restitueren aan klanten die gebruik maken van de Regeling verlaagd tarief.
Econobis ECONOBIS is een systeem voor informatieverwerking en administratie ten behoeve van energiecoöperaties in Nederland. Door de backoffice op orde te hebben, kan beter worden gefocust op versnelling en van de transitie naar duurzame energie.
Corf Coöperatie op Rozen Facilitair heeft de opzet van onze coöperatie bedacht en ondersteunt, begeleidt en adviseert het coöperatiebestuur bij al haar werkzaamheden.