Samen van de zon profiteren  Volg ons op facebook  Ik doe mee!
tv oost uitzending

RTV Oost uitzending

Op zondag 17 juni 2018 heeft RTV Oost ruime aandacht besteed aan het vol leggen van het eerste dak bij Erve Meenderinkboer in Markelo. Klik op deze link om naar het artikel en de uitzending te gaan. 

Het ‘inwoners’ initiatief is gebaseerd op de landelijke Regeling Verlaagd Tarief (RVT), ook bekend als de Postcoderoos-regeling. Alle inwoners, dus ook inwoners met een beperkt budget of met daken die niet geschikt zijn om zonnepanelen te plaatsen (zoals een appartement of te veel schaduw), kunnen nu zonder grote investeringen meedoen met dit initiatief en tegelijkertijd een lagere energierekening verwachten. Groen en Geld werken hier dus samen!

RTV Oost uitzending 17 juni 2018

NB: In de reportage wordt vermeld dat we 1,25 miljoen € subsidie krijgen van de gemeente. Dat is niet correct: de gemeente heeft zich wel garant gesteld voor een lening - met lage rente - die we bij de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) hebben afgesloten. Zo draagt zij via deze weg ook bij aan het bereiken van een energieneutrale gemeente in het jaar 2035!

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}